OHJE

Ilmestymishetkellä Mainosmuseossa on 108 videoita ja 130 mainoskuvaa. Eri aikakausilla on alasivuja (2-7 kpl), joiden merkkinä on harmaat pisteet alapalkin päällä, valkea piste osoittaa millä kyseisen kauden sivulla käyttäjä kulloinkin on. Sivuja selataan eteen ja taakse pyyhkäisemällä ruutua sormella. Kuvia ja filmejä voi lähettää sähköpostilinkkeinä Jaa-painikkeella, joka on sovelluksen oikeassa yläkulmassa. Oikean yläkulman Avaa xx-painike avaa kuvan tai sivuston selaimessa.

– Mainoskuvat kuvateksteineen sekä eri aikakausien aloituskuvien tekstit avautuvat sormella koskettamalla ja sulkeutuvat vasemman yläkulman Sulje-painikkeesta. Kuvia voi katsella vaaka- tai pystyasennossa ja niiden kokoa voi suurentaa ja pienentää kaksoisnapautuksella tai kahden sormen nipistyksellä.

– Videot näkyvät parhaiten vaaka-asennossa. Videoikkunaa suurentava ja pienentävä nuolipainike on oikeassa alakulmassa. Videoikkuna suljetaan vasemman yläkulman Done-painikkeella, joka tulee haluttaessa esiin myös kesken filmin katselun kun näyttöä koskettaa. Sulje-painikkeella pääsee takaisin lähtösivulle.

TEKIJÄT

Kustantaja: Mainostajien Liitto

Filmit: Pohjantähti-Elokuva Oy, Pepe Teirikari
Vuosisadan alun filmit: Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, KAVA
Kiitoksin:  Also Starring, Front Desk, Moskito Television, Motel Royal,  Pohjantähti-Elokuva

Kuvat: Suomen valokuvataiteen museo, Jukka Kukkonen
Tablettisovellus ja www.mainosmuseo.fi : Aste Helsinki Oy

Mainosmuseon aineisto pohjautuu pääosin kirjaan “Nyt uutta Suomessa. Suomalaisen mainonnan historia” (2001)
Kirjoittajat: Visa Heinonen, Hannu Konttinen
Ulkoasu ja taitto: Graafiset Neliöt Oy, Jorma Hinkka
Lisätiedot: Mainostajien Liitto, Janne Häivälä, Erottajankatu 19 B, 00130 Helsinki. Puhelin (09) 686 0840, ml@mainostajat.fi, www.mainostajat.fi